Reservdelar och eftermarknad

Orio Logistics har reservdels- och eftermarknadslogistik i generna. Vår verksamhet har sina rötter i SAAB Automobile Parts, en världsledande aktör inom eftermarknad och reservdelsdistribution.

Därför vet vi att varuförsörjning av reservdelar och andra komponenter både är utmanande och affärskritiskt för våra kunder. Hög precision, kvalitet, flexibilitet och snabbhet är självklara grundkrav. Dessutom krävs det där lilla extra som ger logistiken den krydda som behövs för att du som kund ska få unika konkurrensfördelar, mer nöjda kunder och en bättre total lönsamhet från eftermarknadsaffären.

Säkrar ditt eftermarknadsflöde

Orio Logistics hanterar komplexa eftermarknadsflöden där det ställs mycket höga krav. Vår uppgift är att säkerställa att våra kunds löften till sina kunder infrias eller överträffas. Med avancerade system för order till leverans, lagerstyrning och lagerhantering (WMS) kontrollerar vi alla moment i försörjningsflödet – från underleverantörer vidare till inleverans, validering av ert gods och vidare till lagerhantering och distribution.

Modern, automatiserad lagerhantering

Kundens artiklar hanteras omsorgsfullt och kostnadseffektivt i vårt automatiserade logistikcenter tio mil söder om Stockholm. Den moderna anläggningen har dessutom ett avancerat brandskydd, gedigna säkerhetslösningar och är utrustad för att hantera farligt gods och förtullning.

Flexibla transportlösningar

Orio Logistics har under åren byggt upp ett stort nätverk av transportörer som hanterar betydande godsvolymer från/till avsändare och mottagare över hela världen. Vi kan därför hjälpa våra kunder att upphandla snabba, precisa och kostnadseffektiva transportlösningar för reservdels-/eftermarknadsflöden. För flygfrakter är Orio Logistics ”Godkänd avsändare” vilket innebär en snabbare hantering på flygplatser.

Läs mer om hur en proffsig kundsupport, automatisk varupåfyllning/VMI och en effektiv returhantering ger ett extra lyft åt reservdels- och eftermarknadslogistiken.

Vill du bli kontaktad?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.