Reservdelar och eftermarknad

Orio Logistics har reservdels- och eftermarknadslogistik i generna. Vår verksamhet har sina rötter i SAAB Automobile Parts, en världsledande aktör inom eftermarknad och reservdelsdistribution.

Därför vet vi att varuförsörjning av reservdelar och andra komponenter både är utmanande och affärskritiskt för våra kunder. Hög precision, kvalitet, flexibilitet och snabbhet är självklara grundkrav. Dessutom krävs det där lilla extra som ger logistiken den krydda som behövs för att du som kund ska få unika konkurrensfördelar, mer nöjda kunder och en bättre total lönsamhet från eftermarknadsaffären.

Säkrar ditt eftermarknadsflöde

Orio Logistics hanterar komplexa eftermarknadsflöden där det ställs mycket höga krav. Vår uppgift är att säkerställa att våra kunds löften till sina kunder infrias eller överträffas. Med avancerade system för order till leverans, lagerstyrning och lagerhantering (WMS) kontrollerar vi alla moment i försörjningsflödet – från underleverantörer vidare till inleverans, validering av ert gods och vidare till lagerhantering och distribution.

Modern, automatiserad lagerhantering

Kundens artiklar hanteras omsorgsfullt och kostnadseffektivt i vårt automatiserade logistikcenter tio mil söder om Stockholm. Den moderna anläggningen har dessutom ett avancerat brandskydd, gedigna säkerhetslösningar och är utrustad för att hantera farligt gods och förtullning.

Flexibla transportlösningar

Orio Logistics har under åren byggt upp ett stort nätverk av transportörer som hanterar betydande godsvolymer från/till avsändare och mottagare över hela världen. Vi kan därför hjälpa våra kunder att upphandla snabba, precisa och kostnadseffektiva transportlösningar för reservdels-/eftermarknadsflöden. För flygfrakter är Orio Logistics ”Godkänd avsändare” vilket innebär en snabbare hantering på flygplatser.

Läs mer om hur en proffsig kundsupport, automatisk varupåfyllning/VMI och en effektiv returhantering ger ett extra lyft åt reservdels- och eftermarknadslogistiken.

Box-icon
white-paper ikon

Allt du behöver veta om 3PL

Orio Logistics är en affärspartner inom tredjepartslogistik (3PL/TPL) som tar ett långtgående ansvar för våra kunders logistikkedja: från infrakt till lagerhantering, leverans och returhantering. Breda och flexibla logistiklösningar som utformas individuellt för era behov. Ladda ner vårt Whitepaper nedan för att lära dig mer om tredjepartslogistik och se hur vi kan hjälpa ditt företag att förbättra logistikkedjan.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
kontakta oss bild

Vill du bli kontaktad?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.