Historia

År 2013 bytte vi namn från Saab Automobile Parts till Orio och sedan dess har vi breddat vår verksamhet. Idag säljer vi reservdelar till mängder av bilmärken och andra fordon. Vi har blivit mer flexibla med tiden och erbjuder nu även tjänster inom affärsområdet Logistics för de flesta segment och branscher.

1947 rullade den så kallade ”Ur-Saaben” ut från fabrikerna i Linköping. Ända sedan dess har Orio, tidigare under namnet Saab Automobile Parts, försett Saab-bilar med originaldelar som förlängt livslängden för fordon över hela världen. När Saab Automobile Parts i november 2013 bytte namn till Orio fattades ett beslut om att arbeta vidare med de nära 70 år av erfarenhet och expertis som fanns inom företaget. Sedan dess har erbjudandet gradvis breddats till att även omfatta reservdelar till de flesta bilmodeller.

Orio är verksamma på tio marknader – Sverige, USA, England, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Schweiz, Spanien och Italien. Huvudkontoret finns i Nyköping i Sverige under namnet Orio AB och på övriga marknader representeras Orio av dotterbolag.

Orio Logistics historia

Orio Logistics startade 2016 som ett affärsområde i Orio. Orio Logistics erbjuder kvalificerad och flexibel tredjepartslogistik till krävande kunder med verksamhet i Norden. Verksamheten vilar på den höga logistikkompetens, förmågor och resurser som har byggts upp i Orio under sjuttio år.

Kontakta oss idag.

Du är alltid välkommen att kontakta mig vid frågor rörande din 3PL-lösning.

Martin Lennbom
Business Area Manager
Tel: +46 (0) 155 24 41 21
martin.lennbom@oriologistics.com

kontakta oss bild

Vill du bli kontaktad?

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.