Om Orio

Med lång erfarenhet, engagerad personal och ett utmärkt läge är vi den perfekta tredjepartlogistikern för dig och ditt företag. Vårt breda tjänsteutbud, våra korta ledtider och vår snabbfotade distribution gör det svårt att slå oss på fingrarna.

Historia

1947 rullade den så kallade ”Ur-Saaben” ut från fabrikerna i Linköping. Ända sedan dess har Orio, tidigare under namnet Saab Automobile Parts, försett Saab-bilar med originaldelar som förlängt livslängden för fordon över hela världen. År 2013 bytte vi namn från Saab Automobile Parts till Orio och sedan dess har vi breddat vår verksamhet. Idag säljer Orio reservdelar till mängder med bilmärken och andra fordon.

Med tiden har vi även blivit mer flexibla och erbjuder nu även tjänster inom affärsområdet Logistics, för de flesta segment och branscher. Orio AB är ett starkt företag med en lång erfarenhet som grundar sig över 70 år tillbaka i tiden. Vi alltid jobbat med kundens affär som högsta prioritet, i allt vi gör. När vi valde att ge oss in i logistikens värld var det bara naturligt att vårt gamla tankesätt och våra tidigare värderingar följde med. Våran devis kom på papper för ett par år sedan och lyder: På dina villkor.

Orio är verksamma på tio marknader – Sverige, USA, England, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Schweiz, Spanien och Italien. Huvudkontoret finns i Nyköping i Sverige under namnet Orio AB och på övriga marknader representeras Orio av dotterbolag.

En man som jobbar med flexibelt IT system vid sin dator

Orio Logistics historia

Orio Logistics startade 2016 som ett affärsområde i Orio. Orio Logistics erbjuder kvalificerad och flexibel tredjepartslogistik till krävande kunder med verksamhet i Norden. Verksamheten vilar på den höga logistikkompetens, förmågor och resurser som har byggts upp i Orio under sjuttio år.

Modernt logistikcenter med bra läge

Orio Logistics moderna logistikcenter är beläget tio mil söder om Stockholm – mitt i Norden och med omedelbar närhet till hamnar, järnväg och Europavägar. Vårt logistikcenter är 73 000 kvadratmeter, har en hög automationsgrad och hanterar effektivt såväl pallar och lådor som enstaka artiklar. Anläggningen är dessutom utrustad för att hantera tempererade varor, farligt gods och artiklar med högt ställda krav på hygien och säkerhet.

Ett flexibelt logistikcenter

  • 73 000 kvm lageryta
  • Utmärkt läge 10 mil söder om Stockholm
  • Engagerad personal som förstår er affär
  • Anpassat till de flesta verksamheter och behov
  • Avancerat säkerhetssystem med b.l.a brandskydd, larm och sprinklers bl.a.
  • Automatiserat lager för hög effektivitet och god arbetsmiljö
oriologistics-kontakta-oss-illustration 1

Vill du bli kontaktad?

Vi vill gärna att du att kontaktar oss så vi tillsammans med dig kan ta fram bästa möjliga logistiklösning för dig. Vi ser fram emot att bli din partner på tillväxtresan.